Häätö ja asunnon tyhjennys

- toimi näin

Häätö ja asunnon tyhjennys Turku ja turun lähialueella voi tulla ajankohtaiseksi, mikäli vuokralainen jättää toistuvasti vuokran maksamatta, aiheuttaa taloyhtiössä jatkuvaa häiriötä tai kohtelee vuokra-asuntoa toistuvasti kaltoin sekä laiminlyö asunnon kunnon ylläpidon.

Häätötilanne aiheuttaa vuokranantajalla ylimääräistä työtä ja päänvaivaa, joten keräsimme yhteen kattavan tietopaketin vuokranantajille, kuinka toimia häätötilanteessa ja kuinka selvitä asunnon tyhjentämisestä ja kunnostamisesta mahdollisimman pienellä vaivalla.

Turun Muuttopalvelu hoitaa asuntojen tyhjennykset ja häätösiivoukset tehokkaasti ja edullisesti vuosien kokemuksella. Hoidamme vaikeatkin kohteet palauttaen asunnon alkuperäiseen kuntoonsa. Jos tarvitset apua asunnon tyhjennykseen ja siivoukseen, ota yhteyttä joko puhelinsoitolla tai täyttämällä tarjouspyyntölomakkeemme.

Häätötilanne – Milloin vuokrasopimuksen purkaminen ei riitä

Häätötilanteessa joudutaan useimmiten tekemään asunnon tyhjennys ja häätösiivous. Pahimmassa tapauksessa asunto voi olla äärimmäisen huonossa kunnossa, jolloin vaaditaan laadukas ja perusteellinen siivous asunnon palauttamiseksi asuinkelpoiseksi. Tällöin ammattilaisen palkkaaminen on suositeltavaa. Häätösiivous voi pahimmillaan vaatia myös korjaustoimenpiteitä.

Vuokranantaja ei voi tehdä itse häätöpäätöstä, vaan häädön toteutuminen vaatii aina käräjäoikeuden tekemän häätöpäätöksen. Vuokranantaja voi hakea häätötuomiota, mikäli vuokralainen ei poistu asunnosta vuokrasopimuksen purkamisen jälkeen tai aiheuttaa jatkuvaa häiriötä taloyhtiössä.

Vuokranantajan on toimitettava käräjäoikeuden häätöpäätös ulosottovirastoon, jonka jälkeen ulosottoviranomainen toimittaa häätöpäätöksen vuokralaiselle.

Milloin kannattaa hakea häätöpäätöstä käräjäoikeudesta?

  • Kahden peräkkäisen vuokran maksamatta jättäminen
  • Toistuva häiriköinti, kuten juhliminen tai musiikin voimakas soittaminen
  • Asunnon kunnon ylläpidon toistuva laiminlyönti
  • Vuokrasopimukseen kuuluvien velvoitteiden laiminlyönti
  • Asunto on lähes asuinkelvottomassa kunnossa

Häätöpäätös ei ole lainvoimainen ennen käräjäoikeuden lopullista päätöstä. Päätöksestä on myös mahdollista tehdä valitus.

Häädön toteutus päätöksen jälkeen

Kun käräjäoikeuden antama häätöpäätös on lainvoimainen, voidaan asunnon tyhjennys toteuttaa viipyilemättä. Häädön jälkeen asunnon on oltava täysin tyhjä vuokralaisista tai niiden omaisuudesta.

Häädön yhteydessä toimitetaan muuttokehotus, joka on yleensä 2-3 viikkoa häätötuomion voimaanastumisesta.

Mikäli vuokralainen ei muuta asunnosta annettuun päivään mennessä, tyhjennetään asunto ulosottoviraston toimesta. Tällöin asunnon tyhjennyksestä aiheutuvat kulut jäävät häädettävän maksettavaksi.

 

Jos asunto ei ole tyhjillään ennen muuttokehotuksen eräpäivää, voidaan asunnossa oleva arvokkaampi omaisuus ulosmitata velkojen maksamiseksi. Muu omaisuus otetaan talteen, ja se on noudettavissa ulosottovirastolta määrätyn ajan.

Asunnon tyhjennys Turku

Asunnon tyhjentäminen ja häätösiivous

Asunnion tyhjentämisen ja häätösiivouksen tarkoituksena on palauttaa asunto asuinkelpoiseen ja uudenveroiseen kuntoon. Tällaisissa tilanteissa tarvitaan useimmiten ammattilaisen apua.

Häätötilanteet ovat usein poikkeuksellisen vaativia, ja niitä yhdistää valtava tavaran ja sotkun määrä. Pahimmassa tapauksessa asunnot pinnat ovat kärsineet vaurioita.

Asunnon tyhjennys ja häätösiivous aloitetaan aina tavaroiden poistamisella asunnosta. Irtaimisto lajitellaan, ja ylimääräiset, rikkinäiset tai likaiset tavarat kierrätetään. Kun asunto on tyhjennetty tavaroista, on sen todellinen kunto helpompi määrittää.

Jossain tapauksissa tavallinen pintasiivous voi riittää, mutta jos entinen asukas on laiminlyönyt siisteyttä pidemmän aikaa, tai tahallisesti tai piittaamattomuuttaan vahingoittanut pintoja, voi edessä olla suurempi urakka. Mitä pidempään asunnon kunnon laiminlyönti on jatkunut, sitä suuremmasta häätösiivouksesta ja kunnostustöistä puhutaan.

Äärimmäisissä tapauksissa asunnosta voi löytyä paloturvallisuutta vaarantavia esineitä, suuria määriä jätteitä tai jopa eritteitä. Tällöin häätösiivoukseen vaaditaan ammattisiivoojien metodeja sekä erilaisia puhdistus-, desinfiointi- sekä hajunpoistoaineita.

Jos asunnon pinnat ovat vaurioituneet, ota välittömästi yhteyttä vakuutusyhtiöön.

Ääritapauksissa asunto on tyhjennettävä välittömästi, ja häätösiivous aloitettava pikimmiten.

 

Turun Muuttopalvelu hoitaa häätökohteiden, kuolinpesien sekä muiden asuntojen tyhjennykset sekä erikoissiivoukset edullisesti ja tehokkaasti. Hoidamme vaikeatkin kohteet Turussa ja Turun lähialueilla.

Häätökohteen tyhjennys ja siivous – Vinkit vuokranantajalle

  • Jos asunto ei ole tyhjillään muuttokehotuksen umpeuduttua, ole välittömästi yhteydessä ulosottovirastoon ja palkkaa ammattilainen auttamaan asunnon tyhjennyksessä
  • Hoida asunnon tyhjennys mahdollisimman nopeasti, jotta voit arvioida asunnon todellisen kunnon ja reagoida ongelmiin välittömästi
  • Pyydä ammattilainen arvioimaan asunnon kunto, pelkkä silmämääräinen katsaus ei anna riittävää kuvaa asunnon todellisesta kunnosta
  • Äärimmäisissä tilanteissa pyydä ammattilainen suorittamaan häätösiivous. Jos asunto on poikkeuksellisen huonossa kunnossa ja sotkuinen, on sen siivoaminen itse käytännössä mahdotonta
  • Ole yhteydessä vakuutusyhtiöön
Kuolinpesän tyhjennys
4.7/5 . 43 arvostelua

Kerro kokemuksestasi

Haluamme tehdä jokaisesta asiakaskokemuksesta Turun Muuttopalvelussa ainutlaatuisen. Kiitämme palautteestanne!

Muuttopalvelu Turku

Kiitos tarjouspyynnöstänne!

Käsittelemme tarjouspyyntösi mahdollisimman pian.